09h - 21h

Laserska epilacija

Koji laser koristimo?

U Velvet Efektu koristimo vodeći brend u laserskoj estetici Candela Medical. Rešite se neželjenih dlačica uz najsavremeniji laserski sistem GentleLase Pro U – maksimalno efikasno, jednostavno i pre svega bezbedno.

GentleLase Pro U, medicinski Aleksandrit laser, dolazi od proizvođača Candela Medical – kompanije koja već 20 godina predstavlja zlatni standard u oblasti medicinske opreme. Ovaj laserski sistem rezultat je usavršavanja i višedecenijskog iskustva u oblasti estetike, a prema najnovijim studijama predstavlja najbolji laser na svetu za lasersku epilaciju.

Kako bi tretman bio prijatniji, tu je i sistem hlađenja poslednje generacije koji doseže do čak -30 °C kako za vreme, tako i pre i nakon samog tretmana laserske epilacije u Velvet Efektu.

Kako laser radi?

Lasersku tj. svetlosnu energiju upija (apsorbuje) pigment melanin iz korena dlake, transformiše je u toplotu koja uništava koren dlake, ostavljajući okolnu kožu nepromenjenom. Najefikasnija talasna dužina laserske svetlosti koju melanin iz korena dlake najbolje apsorbuje je 755 nm (iako delotvoran opseg može biti od 670-890 nm). Ipak, odabirom idealne talasne dužine, efikasnost je najveća tj. rezultati najbolji.

Osim talasne dužine, veoma je bitna i dubina prodiranja laserskog snopa. Ona takođe zavisi od talasne dužine laserske svetlosti tako da manja talasna dužina deluje površno, dok veća može delovati i u dubljem sloju kože. 755 nm deluje na optimalnoj dubini na kojoj se nalazi koren dlake tj. na dubini do 5 mm. Kako laser Aleksandrit ima upravo navedenu talasnu dužinu i dubinu prodiranja – ostaje jedino da se zaključi da je on idealan za trajnu lasersku epilaciju.

Koliko je tretmana laserske epilacije preporučeno?

Pre prvog tretmana laserske epilacije u Velvet Efektu, doktorka dermatologije obavlja besplatan pregled za vreme kog određuje koliko vam je tretmana potrebno u odnosu na boju i tip dlake i kože.

U proseku je potrebno između šest i osam tretmana za potpuno uklanjanje neželjenih dlačica. Tretmani se rade na svakih šest do osam nedelja.