09h - 21h

Stvari koje je dobro da znate pre laserske epilacije

Borba sa neželjenim dlačicama ume ponekad da bude iscrpna. Opcije za njihove uklanjanje nikada nisu bile veće. I dok se pitate koju metodu da odaberete, mi ćemo vas uputiti u prednosti laserske epilacije i pružiti vam korisne savete o tome.

Bol prilikom laserske epilacije

U Velvet Efektu tretmane laserske epilacije radimo na najsavremenijem medicinskim Aleksandrit (Alexandrite) Candela Medical laseru.

Zbog različitih iskustava na raznim laserskim sistemima, mnoge ljude upravo asocijacija na bol zaustavlja da se odluče za tretman laserske epilacije. Osećaj može biti u najgorem slučaju kao da vas nešto pecne. To je zato što se laserski snop vezuje za pigment u folikulu dlake, razvija toplotnu energiju koja uništava koren. Upravo zbog toga u Velvet Efektu koristimo poseban sistem hlađenja, kako bi tretmane učinili prijatnijim i skoro potpuno bezbolnim.

Strpljenje tokom trajanja tretmana laserske epilacije

Strpljen – spasen može biti krilatica laserske epilacije. U većini slučajeva nakon 2-3 nedelje vide se rezultati. Kod naših pacijenata primećuje se do 30% manje neželjenih dlačica već nakon prvog tretmana. Kako bi se uklonile sve neželjene dlačice u proseku je potrebno 6-8 tretmana.

Priprema pred laserski tretman epilacije

Pre tretmana laserske epilacije, važno je da se koža ne izlaže suncu. Potrebno je i da se 20 dana dlačice ne uklanjaju iz korena, što podrazumeva čupanje pincetom, vosak, depilaciju i druge tehnike.

U tom periodu se preporučuju depilacijske kreme, skraćivanje makazama i brijanje. Pred epilaciju, brijačem se skraćuju dlake, ali ostaju ispod površine kože, a to je dovoljno za laser koji se vezuje za pigment u samom folikulu. Takođe, pre laserskog tretmana lica neophodno je skinuti šminku.

Trajanje samog tretmana laserske epilacije

U zavisnosti od regije, tretman može trajati do 45 minuta ukoliko tretirate celo telo i lice zajedno. S obzirom da se tretman radi na 6-8 nedelja, vreme koje se za tretman izdvaja deluje kao prava sitnica. Rešite se trajno neželjenih dlačica za ukupno šest sati!

Trening i ostale aktivnosti nakon tretmana laserske epilacije

Nakon tretemana možete najnormalnije nastaviti sa svim svojim obavezama. Crvenilo se retko javlja i vrlo brzo prođe, a ukoliko se javi, preskočite trening tog dana.

Navedeni saveti pomoći će vam da se bolje pripremite za laserski tretman epilacije.

Za sve dodatne informacije smo vam na raspolaganju svakog radnog dana od 9 do 21h putem kontakta, gde će naše medicinsko osoblje odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.

Takođe, prvi pregled, pre tretmana, je besplatan i obavlja ga naša doktorka dermatologije, koja će vam da ti sve potrebne informacije samo za vas i vaš tip kože.