09h - 21h

mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se aktivne supstance unose u mezoderm, deo kože u kojem se nalazi splet sitnih krvnih sudova. Unosom različitih supstanci kao što su vitamini, amino kiseline, hijaluron, postižemo intenzivniju hidrataciju i ishranu kože, što značajno usporava starenje. Koža je zategnuta, sjajna, a zbog direktnog aplikovanja aktivnih supstanci, rezultati su brzo vidljivi.

Kako mezoterapija deluje?

Koža je zaštitni organ tela. Njen površni sloj ne dozvoljava apsorpciju aktivnih materija i vode više od 10% iz spoljašnje sredine. Mezoterapijom se te supstance unose direktno u sloj kože u kojem se nalaze ćelije za stvaranje kolagena, elastina i hijalurona. Unoseći aktivan hijaluron, onakav kakav se nalazi u koži, podstiču se reverzibilni mehanizmi stvaranja prirodnog hijalurona, što i jeste svrha mezoterapije.

Koje se supstance koriste?

Koriste se sterilne standardizovane supstance, kao što su vitamin A, vitamin C, hijaluronska kiselina, kafein, u zavisnosti od cilja koji želimo da postignemo.

Kako izgleda tretman?

Na licu, vratu i dekolteu ponekad je dovoljan samo jedan tretman sa bi se videli rezultati. Najčešće je potrebna serija tretmana, obično 4 u nizu sa razmakom od 2-4 nedelje.

Serija se može ponoviti nakon 3-6 meseci. Sama procedura traje 15 minuta, a sastoji se od apliciranja aktivnih supstanci minijaturnim iglama na dubinu od 1-2 mm, što može izazvati osećaj peckanja ili lakog bola. Tretmani se mogu raditi i na osunčanoj koži, bez obzira na doba godine.

Da li se mezoterapijom moze ukloniti celulit?

Ukoliko se u kožu i potkožno tkivo unose supstance koje tope masnoću i ubrzavaju cirkulaciju, celulit se može redukovati. Potrebno je minimum 3-4 tretmana da bi se video rezultat, što zavisi od stadijuma celulita, godina i načina života. Broj ukupnih tretmana i rezultat je individualan.

Kome je tretman namenjen?

Svima koji žele brz i efikasan tretman za redukciju celulita i blistav izgled kože sa vidljivo ublaženim znacima starenja.